Småbarnsfarens utfordringer

Vesaas og Larkin forsøker å inspirere til meditasjonsretrett

For å inspirere til meditasjonsretrett, valgte jeg denne gangen litt hjelp fra moderne teknologi. Jeg gav ChatGPT en bestilling på å skrive en kort tekst om fordelene ved Acem-retretter i stilen og formen til Tarjei Vesaas og Philip Larkin. Her er resultatet – redigert av undertegnede. 

I retrettens lune favntak avdekkes livets uerkjente skatter; der tystheten blir en venn, og sjelen finner sitt forsvunne pust. I stillhetens kammer åpnes dører til indre erkjennelse når tiden mister sin makt og sinnet finner sitt fredelige skjulested. 

I dette enkle rommet, veiledet av erfarne og empatiske hverdagsmennesker, danser deltakerne en stille vals med sitt eget indre, før en hektisk symfoni tar over. Gevinstene trer frem som perler på en snor: stressets byrde løses opp som dugg i soloppgangen, klarheten vokser fra sjelens dyp. 

Retrettens skatter er ikke bare en midlertidig hvile, men en bærekraftig ro, en indre balanse som strømmer fra en felles kilde. Acem-retretten er en reise, en vandring mot en mer autentisk tilværelse, hvor sjelen finner sitt spontane fristed i stillhetens omsluttende vinger. Slik avdekkes et sannferdig selv, den du også er. 

 

Personlig tror jeg ChatGPT ikke helt har klart å fange Philip Larkin. Han ville kanskje funnet det vel søtt og følt for å inkludere mer av følelser som irritasjon, trøtthet, kjedsomhet, kåtskap og en verkende rygg. 

Det er vel sånn en retrett er for mange av oss, en vandring mellom grader av frustrasjon og grader av dyp mening.  

Askild Brækkan

Ok