Carl Henrik Grøndahl

Carl Henrik Grøndahl

Meditasjonslærer i Acem. Skribent. Tidligere journalist og kritiker i Aftenposten, kulturredaktør og kanalsjef i NRK Radio. 

Carl Henrik er trønder og har naturlig nok skrevet et temahefte om Rosenborg for Dyade. I 35 år redigerte han tidsskriftet. Som produsent og dramatiker i NRK Radioteatret jobbet han særlig med Henrik Ibsen og skrev fire Dyadehefter om hans skuespill. I 25 år var han redaktør for Acem-magasinet.

I studietiden merket han stort behov for indre ommøblering og lærte Acem-meditasjon. Det virket! Gjennom et langt yrkesliv i massemediene både som journalist og leder, har han hatt stort utbytte av de to daglige halvtimene, som utvilsomt gir bedre psykisk kondis. Og den indre, eksistensielle undringen meditasjonen åpner for, har også kommet til uttrykk i dramaserier han skrev for NRK.

Carl Henrik har gitt ut flere bøker, bl.a. om teater, om Sigrid Undset og om Kringkastingsorkestret. Han holder helst til på sin seterstue i Gudbrandsdalen. Der er himmelen stor og åpen, sier han, lyset intenst og livet tett på. 

 

Kommende kurs

Ok