Tor Hersoug

Tor Hersoug

Meditasjonslærer i Acem. Professor i samfunnsøkonomi. Tidligere utredningsdirektør i NHO.

I 1968, sliten etter en stor eksamen, lærte Tor å meditere etter anbefaling fra en studiekamerat. Han ble fasinert av perspektivene bak meditasjon og så dette som en mulighet til eksistensiell vekst. "De daglige meditasjoner har vært verdifulle, ikke minst som en mulighet til å se seg selv klarere. Jeg er overbevist om at livet ville vært mindre tilfredsstillende uten meditasjon", sier Tor. I 1972 ble han meditasjonslærer og har siden gledet seg over å se samme utvikling hos mange av dem han har lært å meditere. 

Han har vært internasjonalt orientert og har holdt kurs i Acem-meditasjon i alle fem verdensdeler. Som godt voksen lærte Tor seg spansk, gjennom selvstudium og deltagelse på en rekke kurs i Spania. I dag snakker han språket flytende og har bl.a. holdt begynnerkurs i 10 forskjellige spanske byer. Han er leder for tre årlige weekendretretter i Acem Spania, har arbeidet med lederopplæring av spanjoler og vært sentral i å bygge opp et miljø av mediterende. Ofte er det blitt 10–15 reiser i året fra Norge til Spania.

I Norge har han opp igjennom årene vært sentral i ulike organisasjonsaktiviteter. Tor er gift og har to voksne barn og fem barnebarn. Han bor i Oslo. 

 

Kommende kurs