Rolf Brandrud

Rolf Brandrud

Meditasjonslærer i Acem. Forfatter og mangeårig NRK-journalist

Rolf er en av redaktørene av tidsskriftet Dyade og kommunikasjonsgruppeleder i Acem. Han holder meditasjonskurs i USA, Nederland og Tyskland og utvikler grunnkurs i Acem-meditasjon online. Tidligere var han leder for Acems kulturseminarer.

Rolf lærte å meditere som universitetsstudent, satt pris på avspenningseffekten og ble framfor alt grepet av den psykologiske utviklingen som meditasjon og kommunikasjonsgrupper kan gi. Større selvtillit og satsningsvilje er blant resultatene han for egen del fremhever. Fellesskapet som oppbygningen av Acem som organisasjon innebar har også vært viktig, samt å se hvordan en ideell organisasjon kan gjøre en forskjell. I skrivearbeidet med Dyade har det blitt tydelig hvordan diskusjoner i prosessen underveis skaper mye mer enn det man kan få til alene.

Forholdet mellom yrkesliv og Acem har vært dobbelt berikende for Rolf, særlig i Dyade og da han hadde ansvar for Acems kulturseminarer. I sin karriere i NRK begynte han som kulturjournalist, fortsatte med utvikling av NRKs strategi for internett i pionerårene på 1990-tallet, og de siste årene ledet han på NRKs vegne internasjonale mediekonferanser med deltakere fra hele verden. Han har også forfattet bøker om nordisk naturopplevelse.