Skip to main content

Acem kokekurs: taiwanske vegetarretter

Lær å lage enkle og smakfulle retter som egner seg like godt for vegetarianere (også veganere) som for andre. Den andre av tre kurskvelder i høst er viet til syrlig pepret grønnsakssuppe (suan-la-tang). Kvelden avsluttes med et herlig suppemåltid.

Syrlig pepret grønnsakssuppe tilhører kinesisk tradisjon, men har spredt seg til hele Øst- og Sørøst-Asia, og ulike områder har forskjellige måter å tilberede den på. Taiwan er særlig kjent for sine fantastiske vegetartradisjoner.

Suppen har vist seg å slå godt an blant nordmenn, med enkel krydderblanding og en fleksibel sammensetning av ulike grønnsaker. Man kan til og med tilsette dumplings fra forrige kurskveld om man ønsker. Egner seg godt for frysing, og noen ganger blir faktisk suppen enda bedre etter å ha vært frosset og tint igjen. Suppen kan utgjøre et måltid i seg selv eller spises sammen med andre retter.

Kurset omfatter instruksjon og egen utprøving, dessuten råd og tips om hvor i Oslo man får tak i de beste ingrediensene. Kurskvelden avsluttes med at vi sammen spiser et godt og mettende suppemåltid. Til sammen varer kurskvelden 2-3 timer.

For deg som har lært Acem-meditasjon, er det mulig å komme kl. 17.15 og fellesmeditere en halvtime før kurskvelden starter.

Åpent for alle, men antall deltagere er begrenset til 12. Førstemann til mølla får plass. Påmelding må skje senest 17. september.

Dette er én av tre kurskvelder i høst. Øvrige kurskvelder er torsdag 30. august (dumplings) og torsdag 6. desember (tofu-boller). Du kan delta én enkelt kurskveld, men kursavgiften blir lavere om du melder deg på alle tre.

Kursavgiften dekker undervisning og råvarer, inkludert suppemåltid på slutten av kvelden. Heltidsstudenter får kraftig rabatt.

Kursspråk: norsk.

Ledere