Dyade 1996/01-02: Føde for tankene
Innspill om vegetarianisme: livsstil, erkjennelse, etikk, moral, helse
Dette temanummer av Dyade tar for seg ulike aspekter ved vegetarianisme: sammenhengen mellom kosthold og personlig erkjennelse, moral, miljøvern, helse.
- Produkttype
- Dyade
- Språk
- Norsk
- Pris
Innhold:
- Føde for tankene (Lederartikkel)
- 60.000 vegetarianere i Norge (Ole Nygaard)
- Å spise (Robert Nozick)
- Prisen for å være naturlig og normal (Carl Henrik Grøndahl)
- Begrunnelser for vegetarianisme (Eirik Jensen)
- Vegtarianisme – miljøvern i praksis (Eirik Jensen)
- Vegetarianisme og erkjennelse (Ole Gjems-Onstad)
- Kjødets lyst? (Turid Suzanne Berg-Nielsen)
- Oral sadisme og den vegetariske personlighet (Glenn Ellenbogen)
- Hvorfor spiser du ikke din cocker spaniel? (Eirik Jensen)
- Hva sier loven?
- Grenser og dyr (Robert Nozick)
- Berømte vegetarianere
- Vegetarianisme på norsk
- Vegetarisk kosthold – fra lærebok til hverdagsmat (Vibeke Videm)
- Vegetarmat i SAS? Ikke tale om!
- Kan vegetarmat være gourmetmat?
- Allsidig plantekost er sunt (Kaare Norum)
- Matkultur og motkultur (Øyvind Ellingsen)
- Vegetarisk kosthold og helse – hva sier forskningen? (Sigve Tonstad)
- "Bypassing heart surgery" (Svend Davanger)
- Vitamin B12 – vegetarianismens akilleshæl? (Erik Ekker Solberg)
-
Vegetarianismens mest populære stemmer
– en samtale med Paul og Linda McCartney