Grunnkurs i meditasjon

Lär dig meditera på Nordisk sommerretreat

Kurset starter
Lørdag 2. juli 2022, kl 16:00
Kurset slutter
Lørdag 9. juli 2022, kl 13:30

Lær meditasjon på grunnkurs i Acem-meditasjon. Etter kurset har du alt du trenger for å praktisere meditasjon i hverdagen.

Grundkursen är en del av den nordiska sommarretreaten på Lundsholm. Undervisningen sker i grupp, utom när du får instruktionen och lär dig meditera - den gången är individuell. Under kursen blandas teori med gruppdeltagarnas egna erfarenheter av meditation. Förutom undervisningen för nybörjare deltar du i övrigt retreatprogram, t ex yoga, gemensamma promenader osv.

På grundkursen - Steg 1 - lär du dig

• Meditationstekniken
• Meditationspsykologi
• Att använda meditationen på egen hand

Kursen tar speciellt upp Acem Meditation som en metod för stresshantering och avspänning. Tekniken kan du sedan använda på olika sätt, regelbundet eller efter behov.

-----------------------------------------------------------------------------

Om du skulle få problem med att anmäla dig, eller med att betala över PayPal, kan du gärna mejla din anmälan till acem.stockholm@acem.se, eller acem.uppsala@acem.se. Du kan förstås betala kursavgiften till Acem pg 57 69 53-4, eller kontant vid kursstart.

Du kan också betala med SWISH - Acem Sverige: 123 379 5242. Ange alltid vad betalningen gäller!

OBS! Mejl från Acem till gmail- eller hotmail-adresser hamnar ofta i spam, så titta gärna där om du saknar svarsmejl på din anmälan eller kursinformation.

Kurset starter
Lørdag 2. juli 2022, kl 16:00
Kurset slutter
Lørdag 9. juli 2022, kl 13:30
Upplev stillheten i meditationerna på Lundsholm, kursgården som ligger vackert vid sjön Mangen, 2,5 mil nordost om Arvika. Här är det lugnt och stilla, och väl lämpat för yoga, meditationer och rekreation.
 

Kurstype: Grunnkurs i meditasjon

Kurset arrangeres av Acem Sverige

Kursledere

Margareta Hammarlund-Udenaes

Meditationslärare i Acem. Apotekare och professor i farmakokinetik.


Thor Udenæs

Privat investor. Meditasjonslærer i Acem.


Passer ikke tidspunktet?
Se kurskalenderen

Hva sier deltakerne?

Cecilie Nygaard, lærer

Cecilie Nygaard

Lærer

- Grunnkurset var en veldig god måte å lære meditasjon på. På kort tid opplevde jeg at gruppa ble godt kjent, og at det var lett å dele erfaringene vi gjorde oss underveis.

 - Meditasjonen på ettermiddagen er veldig god å ha. Et eksempel er når jeg har elevsamtaler. Jeg kan sitte i flere timer på rad i én-til-én-samtaler. Det kan bli mange emosjonelle utbrudd fra elevene. Da er det ekstra godt å vite at jeg kan meditere når jeg kommer hjem. Det er en hjelp til å prosessere det jeg har møtt i løpet av dagen.

Erik Oftedahl Næss, legestudent

Erik Oftedahl Næss

Legestudent

- Jeg gikk på grunnkurs fordi jeg trengte noe for å stresse ned, men endte opp med positive effekter over et bredt spekter.

- Det første som skjedde da jeg lærte Acem-meditasjon, var at jeg fikk veldig god effekt nesten hver gang jeg mediterte. Fra tidligere hadde jeg litt erfaring med en annen meditasjonsteknikk, som krevde mye fokus. Jeg ble overrasket over hvor enkel Acem-meditasjon er. Tiden fløy avgårde, og jeg følte meg veldig bra etterpå.

- Jeg kan ha veldig mye tankeimpulser. Meditasjonen blir en mental reset. Jeg får bearbeidet og sortert informasjon og inntrykk. Jeg blir kvitt stress og tankekjør, og får bedre fokus.

Håvard Bell, IT-gründer

Håvard Bell

IT-gründer

- I en periode med sterk vekst og bratt læringskurve i firmaet vårt, har meditasjonen vært helt uvurderlig som en daglig hjelp til å slappe av og få et større perspektiv på de prosessene vi er inne i.

- For meg handler meditasjonen også om å tørre å prøve ut nye ting. Teknikken inviterer til å utforske, og små endringer i hvordan man mediterer kan løsne fastlåste mønstre og tenkemåter.

- En av effektene jeg ser tydelig, er at jeg bruker mindre krefter på å løse en del oppgaver i hverdagen. Den daglige meditasjonsvanen har blitt en sentral del av en hektisk livsfase med barn og oppbygningen av et internasjonalt softwarefirma.

Nyttig å vite

For å få best utbytte av kurset, anbefales daglig meditasjon i kursperioden. Det trengs erfaring for å forstå teknikken og hvordan den virker.

Grunnkurset består av fem møter, en kveld i uken. Vi har også grunnkurs i andre formater - se faktafeltet over. 

Boken Mer å hente - håndbok for brukere av Acem-meditasjon er inkludert i grunnkurset.

Boken Stillhetens Psykologi selges til halv pris for deltakere på grunnkurs.

Finn ut mer

Bare spør!

Lurer du på noe? Send oss en epost eller ring 23 11 87 00 (kl 10-15).

Hva sier forskningen?

Acem har lenge hatt fokus forskning på meditasjon. Acems selvpålagte standard er ikke å love mer effekt av meditasjonen enn det som kan dokumenteres gjennom forskning og erfaring.

Forskning på meditasjon er gjort på mange felt, som hjerne- og hjerteforskning, psykologi, kulturstudier og filosofi. Acem-meditasjon og lignende teknikker klassifiseres som nondirective meditation - eller ledighetsmeditasjon.

Ledighet viser til hvordan alle slags spontane tanker får komme og gå under meditasjon. Målet er ikke å tømme sinnet for tanker, men å la sinnet få vandre fritt og uanstrengt. Tankestrømmen betraktes som en viktig ressurs.

Nettopp denne spontane tankevandringen er interessant for forskningen. En rekke gunstige effekter for kroppslig og psykisk helse er dokumentert.

Les om forskning på Acem-meditasjon

Hjelper meditasjon mot stress?

Hjelper meditasjon mot stress?

Stressplager er vanlig i en tid med høyt tempo og forventninger til prestasjon. Hvordan kan meditasjon hjelpe?