Acem Forum: Stillhet

Kurstype: Acem Forum

Meditativ stillhet

Meditativ stillhet er noe vi kan finne i oss selv, men som vi ofte gjør lite for å få kontakt med. Hva er meditativ stillhet? Hvorfor har vi behov for det? Hvor finner vi det og hva er det som gjør at vi evt ikke finner det?

Acem Forum: Stillhet

Påmelding

Dato
Torsdag 4. mars 2021
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 19:30
Sted
Velg riktig pris for deg
Det er ikke påmelding for dette arrangementet.

I en tid der vi er vår egen lykkes smed, kan kravene til hva vi skal oppnå og hvor vellykkede vi skal være bli høye. I tillegg lever vi i en tid med utallige muligheter til forlystelse, aktivitet og god underholdning. Hvor blir det av stillheten? Hvordan kan vi gi oss selv mulighet til å få kontakt innover? 

Meditativ stillhet er en universell ro, kontakt innover og en forankring i noe som er uavhengig av det omskiftelige livet vi lever der ute. Kontakt med en slik stillhet kan oppnås i ulike situasjoner i livet. Natur er kanskje den sterkeste norske meditative tradisjon. Andre kulturer har jobbet mer bevisst mot en åndelig stillhet. Lange meditasjoner er et kraftfullt verktøy til å nærme seg den ro som vi har tilgang til i oss, men som vi ofte ikke får åpnet opp for i hverdagslivet. 

Dette Acem Forum er også en lansering av et Dyade-nummer om stillhet og vil belyse meditativ stillhet, hvordan vi kan nærme oss denne dimensjonen i livene våre og hvordan andre kulturer har gjort det før oss. 

Foredragsholdere:
Vilde Drageset Haakensen

Halvor Eifring

 

Kurset arrangeres av Acem Norge

Informasjon

For dem som har lært Acem-meditasjon, holder vi en halvtimes fellesmeditasjon fra kl 17:15. Vi byr på te og frukt. Du kan betale med kort, Vipps eller kontanter.

Smittevern

I korona-tiden er det begrenset antall plasser på kurset. Vi følger Folkehelseinstituttets retningslinjer for smittevern. Har du symptomer assosiert med covid-19 eller er i karantene, må vi be deg om ikke å møte opp.

Kursledere

Halvor Eifring

Meditasjonslærer i Acem. Professor i kinesisk ved Universitet i Oslo.


Vilde Drageset Haakensen

Kurslærer i Acem. Redaktør i Dyade. Kreftlege, forsker på kreft på Radiumhospitalet. Har meditert siden 1993 og vært kurslærer i Acem siden 1996. Gift og har to døtre.