Acem Forum: Frivillighetens kår i frivillighetens år

Acem Forum: Frivillighetens kår i frivillighetens år

Dato
Mandag 5. desember 2022
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 19:30

Regjeringen har besluttet at 2022 skal være Frivillighetens år.  Meningen er å kaste “flomlys” over viktigheten av frivillighetsarbeidet i Norge. I dette forumet går vi bak festtalene og fagre ord: Hvordan står det egentlig til med frivilligheten i Norge? Er frivilligheten i ferd med å bli statens forlengede arm? Hvis frivillighet er så viktig, hvorfor har regjeringen halvert fradragsretten for bidrag til frivillige organisasjoner? Er markedet i ferd med å overta frivilligheten?

Acem Forum inviterer til debatt, samtidig som eget temanummer av tidsskriftet Dyade om frivillighetens kår i Norge lanseres.

Innledere:

Ole Gjems-Onstad, Professor emeritus i skatterett ved Handelshøyskolen BI, meditasjonslærer i Acem.

Håkon Lorentzen, sosiolog, dr. Philos, har forsket på frivillighet og det sivile samfunn i Norge i over 30 år

Eirik Jensen, pensjonert advokat (H), magister i filosofi, medredaktør av Dyade og ansvarlig redaktør for temanummert av Dyade om frivillighet.

 

Dato
Mandag 5. desember 2022
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 19:30
Fullpris - kr 100,00
Det er ikke påmelding for dette arrangementet.

For dem som har lært Acem-meditasjon, holder vi en halvtimes fellesmeditasjon fra kl. 17.00.  Vi byr på te og frukt. Du kan betale med Vipps.

 

Kurstype: Acem Forum

Kurset arrangeres av Acem Norge

Kursledere

Eirik Jensen

Eirik Jensen er kurslærer i Acem, magister i filosofi og arbeidet som advokat i et større forretningsadvokatfirma til han pensjonerte seg i 2018.
Han er medredaktør i Acems kulturtidsskrift Dyade