Kan yoga hjelpe mot stress?

 Stress setter seg i kroppen, men pusten kan løse opp.

Jeg har en venninne som ble mer og mer stressa da eksamen nærmet seg. Hun leste og leste, fikk mer og mer vondt i hodet, og skuldrene var så stive at hun skrek når jeg prøvde å massere henne. 

Jeg trakk henne med til fysioterapeut, som gav henne noen øvelser og anbefalte yoga for å få tilbake pusten. For som han sa; «du puster jo nesten ikke». Vi fant Norsk Yoga-skole som lå rett borti gata og startet på Yoga Basic begge to. Det var en gamechanger for oss begge.

Yogatimen startet med at vi skulle legge oss ned for bare å lytte til pusten vår. Det var som å skru av en motor. Tenk at det å bare lytte til pusten din kunne roe deg ned så mye! Neste trinn var å puste litt og litt større pust uten å presse eller ta i for mye. Det var så deilig å få ligge der og bare puste uten at det skulle være noe prestasjon. Dette var jo noe vi kunne ta med oss inn i hverdagen. 

Så ja, yoga hjelper absolutt mot stress, særlig pusteøvelsene. Etter hvert ble skuldrene til venninna mi litt mindre stive og yoga er fremdeles små pusterom i en travel hverdag. 

  • Her kan du lese mer om yoga og stress
Ok