Kulturnatt i Trondheim

Kurstype: Acem Forum

Etter fjorårets suksess, deltar Acem Trondheim på Kulturnatten også i år. Ta gjerne turen innom oss i Hornemansgården, med inngang mot Starbucks og Kongens gate.

Vi byr på meditativ yoga, spennende foredrag og varm kakao!

Acem Forum

Påmelding

Dato
Fredag 13. september 2019
Tidspunkt
kl 17:00 - kl 22:00
Sted
Velg riktig pris for deg

Finished

Avkobling, stillhet og tanker i flytsonen

17:00 Klassisk meditativ yoga

Her får du prøve Norsk Yoga-skoles klassiske meditative yoga, ved yogalærer Åse Helen Tveitane. Denne yogaen skiller seg fra mer avanserte og treningsbaserte yogaformer som mange praktiserer i dag. Her er du velkommen, uansett forutsetninger og tidligere erfaring med yoga! 

  

18:00 Åse Helen Tveitane: Kroppens yoga - god helse i flytsonen

Yoga er kroppsøvelser uten stress og press. De langsomme øvelsene frigjør energi fra ufrivillig stramme muskler som tapper kroppen for krefter. De fleste føler glede ved yogaens dype og avspennende effekt, og man kan oppleve fornyelse i kropp og tanker. Her man starte trøtt og avslutte full av energi! Kan det fysiske overskuddet også ha innvirkning på den psykiske helsen? 

  

18:30 Øyvind Ellingsen: Sinnets yoga: Toleranse for tanker på tvers

Tradisjonell yoga-meditasjon og mange avspenningsteknikker handler om å få kontroll over uregjerlige tanker ved hjelp av styring og konsentrasjon. Ifølge nyere hjerneforskning er dette en illusjon. Moderne meditasjon og meditativ yoga trener oss i først og fremst i smidighet og toleranse over for distraksjoner fra kropp og sinn, uten anstrengelse eller prestasjonspress. Her får du vite hvordan.

 

19:00 Gunnar Brataas: Smidig utvikling av datasystemer - og av oss selv?

Visste du at datasystemer nå utvikles bitvis, slik at tilbakemeldinger om nye biter brukes til å styre resten av utviklingen? Denne menneskelige aktiviteten kalles smidige (agile) utviklingsprosesser. Foredraget vil forklare hvordan dette ligner på hva som skjer når vi mediterer. Da får vi også hyppige tilbakemeldinger, men her fra ulike deler av oss selv.

 

19:30 Øyvind Ellingsen: Fra stressnerver til hjerneskanning og tankeflyt

Historien om forskning på meditasjon begynner med blodtrykkssenkning og lavere aktivitet i stressnerver. Senere års hjerneskanning viser hvordan meditasjon stimulerer tankeflyt som bearbeider uferdige tema. Mest om fremtid, selvbilde og relasjoner.  

  

20:00 Vibeke Videm: Avkobling – når får vi det vi ønsker oss? 

Det er mange måter å koble av og lade batteriene, for eksempel sove, være med venner, game, ta et glass, nyte naturen, trene, meditasjon, yoga. Hensikten er den samme, men resultatene kan være nokså forskjellige, både på kort og lang sikt.

 

20:30 Mattias Solli: Tankestrøm og meditasjon. Flyte med eller kjempe imot?

Meditasjon er å forholde seg til sinnets spontane tanker. Samtidig er det er stor forskjell på meditasjonsformer. I Acem-meditasjon lærer man å handle med tankestrømmen, i stedet for å kjempe imot. I andre teknikker lærer man å stoppe tankestrømmen. Hva er fordeler og ulemper med disse måtene å forholde seg til sinnets spontane tanker på?

 

21:00 Ommund Øgård: Jakten på det meditative fotografiet

En fotoklubbkollega sa en gang at hun synes bildene mine er meditative. Hva kan nå det bety? I denne seksjonen viser jeg en del bilder, og forsøker å forklare hvordan bildene kan illustrere ulike sider av det jeg har erfart gjennom 30 år med Acem-meditasjon.

 

Kurset arrangeres av Acem Norge