Acem Forum: Tre stadier i utviklingen av meditasjon

Kurstype: Acem Forum

 

Tre stadier i utviklingen av meditasjon:

To nye bøker gir godt utgangspunkt for å forstå utviklingen av meditasjon

Acem Forum: Tre stadier i utviklingen av meditasjon

Påmelding

Dato
Mandag 18. november 2019
Tidspunkt
kl 19:00 - kl 20:30
Sted
Velg riktig pris for deg

Finished

  • Tradisjonelt er meditasjon blitt praktisert innenfor en religiøs sammenheng – kristen, hinduistisk, buddhistisk eller muslimsk. 
  • Gjennom de siste par århundrenes sekularisering har oppmerksomheten gradvis vendt seg mer mot den sansning, de tanker og bilder meditasjonen bringer oss i kontakt med.
  • I det tredje stadiet er det sentrale blitt kultivering av en uanstrengt egenaktivitet som gir den spontane strømmen av tanker økt frihet til å spille seg ut og bearbeide stress og uforløste erfaringer i livet.

Disse to ferske bøkene gir gode utgangspunkter for å forstå utviklingen av meditasjon:  

«21 Lessons for the 21st Century» er skrevet av den israelsk historikeren og suksessforfat-teren Yuval Noah Harari.  Han mediterer 2 timer daglig og deltar 2 måneder i året på meditasjonsretretter. Han gjør – godt støttet av Microsoftgründer Bill Gates -  meditasjon til det sentrale verktøyet for å takle dette århundres utfordringer. 

«The Power of the Wandering Mind» er Acems nye bok utgitt I år.  Den ser gjennombrudd i de siste par tiårenes hjerneforskning i sammenheng med Acems meditasjonspsykologi og fremmer en moderne forskningsbasert forståelse av meditasjon.

 

En kveld å få med seg!

 

Kurset arrangeres av Acem Bergen

Informasjon

Du kan komme kl. 18 og meditere 45 min før foredraget

Kursledere

Rolf Brandrud

Meditasjonslærer i Acem. Forfatter og mangeårig NRK-journalist