Acem Forum: Litteratur om vekst og forsoning

Kurstype: Acem Forum

Litteratur om vekst og forsoning.

Kan man være takknemlig overfor livet også når det har vært preget av mye motgang? Hvordan forholder et menneske seg til det å bli kastet mellom ulike kulturer i den grad at det angriper psyken? Bringer kollektive katastrofer fram det beste i oss, eller skraper de bare bort sivilisasjonens tynne hinne slik at våre primitive sider kommer fram?

Acem Forum: Litteratur om vekst og forsoning

Påmelding

Dato
Torsdag 6. mai 2021
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 19:30
Sted

Ferdig

Acem Forum tar opp vekst og forsoning gjennom aktuell litteratur:

Robert Seethaler: Et helt liv

Isabella Hammad: Pariseren

Rutger Bregman: Folk flest er gode. En ny fortelling om menneskenaturen

Robert Seethaler (f. 1966) er en prisbelønt østerriksk forfatter som fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Der Trafikant (2012). Et helt liv kom i 2014 og er oversatt til en rekke språk. Det er en roman som på knappe 150 sider forteller den karrige livshistorien til provinsboeren Andreas Egger og som tydeliggjør hans takknemlighet overfor livet.

Isabella Hammad er en 28 år gammel britisk-palestinsk forfatter. Hun romandebuterte med Pariseren i 2019, en bok som ifølge en anmelder er «bemerkelsesverdig fullendt» og med en «intens virkelighetsfølelse».  Historien er basert på livet til hennes oldefar, som i ung alder reiste fra det britisk-okkuperte Palestina til Frankrike for å studere medisin.

Rutger Bregman (f. 1988) er en nederlandsk historiker og forfatter. Hans bok Utopia for realister er oversatt til tretti språk, og han karakteriseres som en av Europas fremste unge tenkere. I Folk flest er gode fra 2020 argumenterer Bregman for menneskets gode natur og går blant annet til angrep på den godt etablerte forestillingen om at katastrofer bringer fram det verste i oss. Naivt eller realistisk?

 

Foredragsholdere:

Dag Jenssen

Carina Heimdal Waag

Folke Gravklev

 

Kurset arrangeres av Acem Norge

Kursledere

Dag Jenssen

Dag Jenssen, dr. art., historiker, førsteamanuensis i vitenskapsteori, OsloMet - storbyuniversitetet, redaktør i Dyade og kurslærer i Acem.


Carina Heimdal Waag

Kurslærer i Acem. Yogalærer i Norsk Yoga-skole. Seniorrådgiver i Miljødirektoratet.


Folke Gravklev

Journalist og produsent i NRK. Kurslærer i Acem.