Sommerretretter med Acems grunnlegger juli 2022

Både på Halvorsbøle i Norge og Lundsholm i Sverige.

Halvorsbøle

Regulær ukesretrett 16. - 23. juli 2022 

En ukes fordypelse 23. - 30. juli 2022  

Lundsholm

To ukers fordypelse 16. - 30. juli 2022

En ukes fordypelse 16. - 23. juli og 23. - 30. juli 2022 

Velg mellom en ukes regulær sommerretrett og en eller to ukers fordypelse i de skandinaviske landskapene der Acem-meditasjon har sitt opphav. Hver retrett gir spennende meditative møter på tvers av grenser og kulturer, med deltagere fra Norden, Europa og andre verdensdeler. Du kan velge mellom engelske og skandinaviske veiledningsgrupper. 

Åpningen av det nye bygget Sjögården på Lundsholm gir plass til langt flere deltagere enn tidligere. Siste uken i juli gjør videooverføring det mulig å delta på én og samme fordypelsesretrett på begge Acems retrettsteder, Halvorsbøle på Hadeland og Lundsholm i Värmland.  

Seminarer ved Acems grunnlegger

På den regulære retretten og på fordypelsesretrettene siste uke i juli holder Acems grunnlegger Are Holen interaktive seminarer basert på spørsmål fra forsamlingen. Han er en internasjonalt anerkjent stressforsker og en meget populær foreleser, kjent for å tale direkte til deltagernes utfordringer. Av yrke er han lege og psykolog og professor emeritus ved NTNU. Han er den viktigste drivkraften bak utviklingen av Acems unike meditasjonspsykologi. Seminarene klarer opp i undringer fra de lange meditasjonene og kaster meditasjons­faglig, psykologisk og eksistensielt lys over erfaringene. 

Under fordypelsesretrettene siste uke vil han dele sin tid mellom Halvorsbøle og Lundsholm – begge steder som en veksling mellom vanlige forelesninger og videooverføring. Det vil være mulig for deltagere på begge steder å stille spørsmål. Alle seminarene er på engelsk. 

Regulær retrett

En regulær retrett gir god anledning til å øve på lange meditasjoner over tre-timers-grensen, som gir et ekstra puff for den meditative utvikling. I tillegg omfatter programmet inspirerende meditasjonspsykologiske seminarer, veiledningsgrupper som avklarer mange av meditasjonens utfordringer, meditativ yoga som gjør kropp og sinn mer mottagelige, turer i vakker natur og bading i herlig vann, samt andre sosiale aktiviteter. Dette er en god anledning til å komme à jour med meditasjonen, sikre meditasjonsvanene og lade batteriene grundig. Utbyttet av de daglige meditasjonene øker etter retretten. Effekten sies gjerne å henge i minst frem til jul.

Fordypelsesretrett

En fordypelsesretrett har hver dag tid for meditasjon over seks-timers-grensen, noe som åpner for dypere emosjonell og eksistensiell bearbeidelse. I tillegg omfatter programmet interaktive prosess-seminarer, tekniske grupper med ledighetsøvelser, prosessgrupper der meditasjon og livstemaer står i fokus, meditativ yoga, turer og walk-and-talk. Samlet gir dette god anledning til kontakt med meditasjonens stille strømmer og grunnleggende personlige temaer, og livet kan få en litt ny retning. Forutsetter tidligere deltagelse på regulær retrett. 

Halvorsbøle

Ligger rett under Onsberget i Jevnaker, med fantastisk utsikt over Randsfjorden, godt turterreng og egen strand for den som vil ta seg en svømmetur. Man bor på enkeltrom med eget bad. Det er høy kvalitet på seminarrom, spisesal, salong og grupperom. Stedet har flere hundre år gammel historie og huset på 1990-tallet forhandlingene som førte til Oslo-avtalen mellom Israel og Palestina, samt regjeringens årlige budsjettkonferanser. En drøy times kjøring fra Oslo eller Gardermoen.

 

Lundsholm

 

Ligger på en usedvanlig idyllisk halvøy ved den sjarmerende innsjøen Mangen et par-tre mil fra Arvika i Sverige. Ved siden av blant annet et herskapshus fra 1850-tallet har Acem bygget to hus med til sammen 48 rom med egne bad, deriblant Sjögården (se bildet), som åpnet sommeren 2021. Stedet har deilig turterreng både langs veiene, i skogen og ikke minst den nye stien på selve eiendommen. Badstuen like ved badebryggen er nyrenovert.

Laktovegetabilsk kost

Både på Halvorsbøle og Lundsholm serveres lett og lekker laktovegetabilsk kost – godt for ganen, godt for maven og godt for de påfølgende meditasjonene.

Kan lære Acem-meditasjon

Kjenner du noen som ønsker å lære Acem-meditasjon, vil det være mulig på den regulære retretten på Halvorsbøle.

Redusert pris for to uker 

Ønsker du å delta på begge ukene, reduseres prisen betydelig – enten du deltar på to uker med fordypelse eller kombinerer regulær retrett med en ukes fordypelse, og enten du kombinerer en uke på Halvorsbøle med en uke på Lundsholm eller deltar samme sted begge uker. Er du 35 år eller yngre, kan du også kombinere fordypelsen 23.-30. juli med International Young Retreat på Lundsholm uken etter, til samme gode betingelser. 

Påmelding starter

1. oktober 2021. Sjekk acem.no og grip sjansen. Deltagerantallet er begrenset.