Lanserte ny kursside: - Håper dette gjør at flere vil lære å meditere

- Nå skal de bli enda lettere å melde seg på riktig kurs, sier Grunde Waag. Han utvikler Acems it-plattform som en del av sitt fritidsengasjement.

- Det første du legger merke til, er nok det store fotografiet som nå preger den øverste delen av kurssidene våre. I tillegg har vi gjort justeringer av hele brukeropplevelsen frem til du legger kurset ditt i handlekurven, forteller Grunde.

Han er én av en dedikert gruppe som arbeider med Acems internasjonale it-plattform. Innsatsen gjøres på kveldstid og i helgene, og mange av de involverte arbeider til daglig innenfor it-sektoren.

Attraktivt for yngre

- Det skal være enkelt og tiltrekkende å bruke sidene våre. De er designet med "mobile first" for øye: Over halvparten av besøkene til Acems nettsider kommer fra mobiltelefoner. Vi er også opptatt av at Acem skal være attraktivt for yngre mennesker. De er mye på farten, og da er tilstedeværelsen på mobile nettplattformer viktig.

- Grunnkursene har fått mye fokus denne gangen, sier Grunde. - De er inngangsporten til Acems tilbud, og avgjørende for at folk kan få nytte av den bedrede livskvaliteten du kan få ved å gjennom meditasjon og Acems rike kurstilbud.

Mobilbetaling

Ansiktsløftet til kurssidene er første ledd i en lengre prosess for å forbedre brukeropplevelsen.

- De neste skrittene er ny betalingsplattform, enklere betalingsstrøm og mulighet til å betale med Vipps i Norge, Swish i Sverige og MobilePay i Danmark. Da har vi fullført en oppgradering av hele din reise som kunde fra du blir presentert for begynnerkurs til du har meldt deg på og betalt.

Etter ti år med utvikling av it-plattformen kun basert på frivillig innsats, etablerte Acem em del år tilbake et samarbeid med et Kroatisk selskap.

- Dette var helt nødvendig for å sikre nivået og fremdriften i it-arbeidet, forteller Grunde.

Skal være rimelig

- Sammen med driften av kurslokaler, er it-systemet vårt ryggraden i organisasjonens praktiske organisering. Fordi vårt mål er at du skal kunne bruke Acems tilbud helt uavhengig av din økonomiske situasjon, preger den samme nøkternheten rundt kostnader it-arbeidet som alt annet i Acem. Vi får gjort mye med frivillighet, og når vi går ut for å få profesjonell hjelp, forsøker vi å etablere varige relasjoner der vi kan holde kostnadene nede gjennom kjennskap til prosessene og ved å gjøre testing og oppfølging selv.

De nye kurssidene er også et ledd av en større satsning for å gjøre Acem mer synlig i samtiden. 

- Mye av endringene på sidene er drevet av markedsføringskampanjen vår, hvor vi bruker Facebook, Google ads, Snapchat og Instagram for å få informasjonen om Acem-meditasjon ut til folk som ikke har lært å meditere ennå. Særlig i aldersgruppen 18-40 - som er vanskelig å nå på andre måter.

Anbefaler kalenderen

For de som allerede har lært Acem-meditasjon, har Grunde et viktig tips:

- Bruk kurskalenderen vår! Den er et meget populært verktøy, og hjelper deg raskt til å finne et videregående kurs eller en retrett som passer for deg.

Her finner du kurskalenderne for

  • Grunde Waag

    Kurslærer i Acem siden 2008. Bidrar til drift og utvikling av Acems nettsider.  Fysiker og jobber med ultralyd i Dolphitech AS.