Fra Acems ledelse: Acem i postpandemiens tid

Mange fikk hjelp av Acem-meditasjon i en hverdag der arbeid og fritid fløt sammen. Nå er vi på vei over i en annen fase. Her er noen meditasjonstips fra de tre som leder Acem Norge.

Pandemien er i ferd med å slippe taket over våre liv.

Helt borte er den ikke, og den kan komme tilbake – etter alfa, beta, gamma og delta kommer andre greske bokstaver, og hvem vet hvordan vaksinene vil virke på dem?

Men noe av det siste forrige regjering rakk å gjøre før sin avgang, var å åpne landet.

I skrivende stund er det bare flyene og legevakten som krever munnbind i Norge.

Selv «en-meteren» er gått inn i historien. Antibac-dispenserne står igjen som en påminnelse om en periode vi er glade for å være ferdige med.

Mange har til og med begynt å ta hverandre i hånden istedenfor å hilse med albuen.

Også klemmene er på vei tilbake.

Mens aviser, radio og TV har vært mest opptatt av å feire at vi igjen kan møtes på restauranter, barer og puber, har Acem hatt andre prioriteter.

Endelig er lokalene i Oslo og andre byer åpnet for alvor.

Endelig kan vi møtes til langmeditasjon, Acem Forum, M1 og M2, veiledningsgrupper, yoga og andre meditative aktiviteter.

Endelig kan vi sette av en helg eller en uke til retretter og kurs på Halvorsbøle, og til og med på andre siden av svenskegrensen, på Lundsholm utenfor Arvika, der et nytt og herlig bygg står klart til å ønske oss velkommen.

Og endelig kan vi slippe utlendinger inn i landet igjen, så de internasjonale retrettene virkelig får et internasjonalt preg, og slik at kommunikasjonskurset i mai for første gang siden før pandemien kan samle folk fra mange land, selv om hovedspråket fremdeles er skandinavisk.

Ikke alle har lidd like mye under pandemien. For noen har hjemmekontor skapt en ny og god arbeidsdag, gitt mer kontakt med familien og gjort det lettere å konsentrere seg om det vesentligste, enten det gjelder jobb eller studier, venner eller familie. Acem-meditasjon har hjulpet til å strukturere en hverdag der arbeid og fritid lett flyter sammen.

Men for andre har pandemien virkelig vært en plage. Det gjelder ikke bare dem som faktisk er blitt syke, men også dem som har følt seg isolert og ensomme, fått vondt i hodet av å være på nett hele dagen, og som har hatt vanskelig for å bli like produktive som før, nå når kollegene ikke lenger sitter på nabokontoret. For ikke å snakke om dem som ikke har hatt en jobb å gå til.

På samme måte har noen fått mer sving på meditasjonsvanene under pandemien, fordi de ganske enkelt har hatt mer tid til rådighet, mens det for andre har sklidd ut. At arbeid og fritid flyter sammen, har for noen gjort det vanskelig å finne tilgjengelige halvtimer. Selv enkelte av dem som har meditert i årevis, har av og til sett meditasjonsvanene begynne å glippe. Derfor må vi også regne med at det tar tid før Acems aktiviteter er i like full sving som før pandemien.

En hovedsatsing i året som kommer, er den internasjonale retretten med Acems grunnlegger Are Holen på Halvorsbøle 16.-23. juli. Her samles noe av Acems fremste kompetanse for å skape en helt spesiell anledning. Og her samles Acem-mediterende fra hele verden til fellesskap omkring kjernen av det meditative. Du kan velge å gå i veiledningsgrupper på skandinavisk.

Ja, vi er i ferd med å vende tilbake. Velkommen skal du være!

Halvor Eifring, Petter Halvorsen og Eva Skaar

Acem Norges ledelse

Ok