Acems første nett-retretter

Sommeren 2020 markerte en Acem-milepæl: To nett-retretter med tilsammen 76 deltakere fra ti forskjellige land. 

Illustrasjonsfoto

Første retretter på nett

Acem har mange internasjonale retretter. Men på disse retrettene var alle deltagerne i sine ti hjemland under hele forløpet. Én deltaker var på en avsidesliggende øy i Det indiske hav. En annen mediterte på 2500 meters høyde i Mexico City. Acems første nett-retretter var igang. 

Retrett - med vanlig innhold

Retrettene inneholdt alt det en "normal" retrett har: veiledningsgrupper, fellesmøter, yoga og lange meditasjoner. "Først trodde jeg ikke at disse ansiktene i små skjermruter ville bli levende for meg," sa en deltaker da han oppsummerte. Men på slutten føltes det veldig annerledes. Retrettene førte folk nærmere seg selv og andre, uavhengig av fysisk avstand.

God helhetsopplevelse

En zoom-basert retrett er ikke uten utfordringer. Folk dropper ut når internettforbindelsen deres går ned. Retrettsentrene til Acem ligger i stille og rolige omgivelser, det er ikke tilfelle for urbane leiligheter i Paris eller Hamburg. Men ikke noe av det ødela helhetsopplevelsen. En retrett på nettet har også klare fordeler. Det er ingen reising. Alt tar kortere tid, og er lettere å få inn i en travel kalender. Alle deltakere ville gjøre det igjen hvis muligheten skulle dukke opp igjen. Det vil den gjøre. 

Av Henning Gravklev, Carina Heimdal Waag og Christopher Grøndahl