Yoga – mer plass til en selv

Yoga er som om hele kroppen vannes som en plante etter en hektisk hverdag.

Jeg har gjort yoga i rundt 5 år. Det har variert hvor mye jeg har praktisert. Alt fra hvilken årstid det er, om det er travelt på jobben eller hvilket humør jeg er i. Med andre ord har jeg praktisert lite i perioder og mer i andre perioder, slik jeg tror mange andre også gjør - sier yogalærer Johanne Rafn.

Det jeg opplever i de periodene da jeg gjør mye yoga er først og fremst at kroppen blir smidigere. Det strammer litt mindre enkelte steder. I en travel hverdag blir ofte øvelsene utført på samme måte, kanskje litt jaget for at jeg skal kunne si ”da har jeg gjort yoga i dag”. 

Etter en ukes ferie på hytta, da det ble mye tid til yoga, oppdaget jeg flere nyanser i yogaen. Den langsomme strekken og de dype pustene gjorde at kroppen ble utvidet, vokste. Det gjør så godt. Denne følelsen kommer de gangene jeg får gjort mye og regelmessig yoga.  

Jeg opplever at jeg gjennom yoga åpner opp for de fysiske begrensningene kroppen har.  Gjennom pusten blir jeg nysgjerrig på om dette kan endres over tid. Når noe slipper taket er det som om det kommer en salighetsfølelse.  Det blir litt mer plass til meg selv i kroppen min.  

Av og til får jeg fornemmelsen av at kroppen er et landskap.  At jeg gjennom yoga kan stimulere alle de små indre elvene til å renne helt ut i tærne eller fingerspissene. Det er som om hele kroppen vannes som en plante og kobles på etter en hektisk hverdag. Yogaen hjelper meg med å kjenne at jeg faktisk har en hel kropp og ikke bare et hode foran PCen. 

Jeg dykker inn i yogaen og fyller på vann i disse elevene. Gjennom sakte utøvelse av bevegelsene og større åndedrag, skapes ikke bare en større plass til meg selv, men det åpnes også opp for en varhet overfor andre mennesker og kanskje også skaperverket.

 

Johanne Rafn