- Veiledning via video hjalp meg til å bli regelmessig i meditasjonen

«Med full reise- og møtestopp under koronapandemien, kom det i stand videoveiledning på tvers av landegrensene. Det stimulerte regelmessighet og har holdt min meditasjon i gang.»

Ursual Illert, bosatt i Frankfurt. Skuespillerinne, frilanser for radio, TV og lydbøker følte behov for å drøfte egen meditasjon. Video ble løsningen.

Holdt meditasjonen i gang

«Jeg synes videoveileding er en god ting fordi jeg, som andre, kan snakke om meditasjonen min med en instruktør selv om det ikke er andre fysiske møter og kurstilbud. Jeg er ikke så ofte med i meditasjonsgruppen her i Frankfurt fordi dagene gruppen møtes ikke er passende for meg. Jeg var uregelmessig med min meditasjon før videoveiledningen startet. Men disse veiledningene har faktisk hjulpet meg til å bli regelmessig og har holdt min meditasjon i gang. Samtalene har fått meg til å se hvordan jeg kan håndtere meditasjonsproblemene annerledes og bedre. Jeg har også fått noen ideer om hvordan jeg kan endre måten jeg gjentar metodelyden på. ”

Opplevelse av nærhet

«Å møte personer fysisk ansikt til ansikt er selvfølgelig noe annerledes. Men videoveiledning er likevel en god måte å ha dialog på synes jeg. Denne videokontakten hjelper. 

Det er mer intensivt når vi er på retretter med lange meditasjoner og møtes i veiledningsgrupper etterpå over flere dager. Det er dessuten hyggelig å treffe mennesker man har møtt før. Men nå når denne videomuligheten først dukket opp så er det veldig, veldig bra. Forunderlig nok oppleves denne type dialog nær. Jeg føler det som om vi nesten sitter i samme rom - ansikt til ansikt."

Takknemlighet

«Det er alltid veldig interessant å snakke om meditasjonen i en gruppe. Det hjelper å lytte til de andre. Hvis noen er åpne, kan det hjelpe en selv til å bli mer åpen. Du skjønner også at du ikke er alene om problemene dine. Økt undring og ettertanke utløses av disse samtalene. Jeg tror derfor at veiledningsgrupper er helt nødvendige. Men også denne type dialoger gjennom individuell videoveiledning er viktige. Det er ingen motsetninger. Jeg er veldig takknemlig for dette tilbudet. Spesielt fordi jeg ikke vil være i stand til å komme til de ukentlige meditasjonssamlingene etter at koronarestriksjonene er over.»

Intervjuet av Peik Jenssen

Ok