Tips for hvordan snike meditasjonen inn i småbarnsfasen

Hva kan gjøres for å få meditert litt innimellom mye nattevåk, travle hverdager og lite søvn?

 

Klokka er 05.07. På morgenen. Eller natta er det jo egentlig. Ett-åringen din har akkurat våknet, og er akkurat like morgengretten som deg. Du har blitt vekket av barnet tre ganger i løpet av natten, og pulsklokken forteller deg at du har sovet i 1 time og 47 minutter. Selv om du la deg kl. 22.

Småbarnsfasen er intens og krevende, uansett hvor glade vi er i barna våre. Meditasjonen kan gi et stort bidrag til vår trivsel (eller kanskje overlevelse?) i denne perioden. Men hvordan få tid til å meditere? Hvordan få skviset inn din daglige dose mellom nattevåk, morgenfugler, oppvask, bleieskift og barn som helst vil du skal være sammen med dem hele tiden?...

Her kommer noen tips! Intet er mer sikkert enn at ikke alle tipsene passer for deg, men noe vil være mulig for noen, og tipsene vil forhåpentligvis gi deg inspirasjon sånn at du kan  “tweeke” det til og skape rom for meditasjon i DIN hverdag. Yes, you can do it. Meditere hver dag.

Permisjonsløsningen

Her gjelder én gylden regel: meditér når babyen sover! Sett deg til å meditere med én gang barnet har sovnet. Du vet aldri hvor lenge barnet sover. Nei, ikke start med oppvasken, rydding, kaffekoking og andre fristende hjemmesysler. Det kan du ta senere.

 “Sovne før barna” løsningen?

Sørg for at du har en god stol inne på barnerommet eller på et rom i nærheten av der det sover. Du setter deg til å meditere når du skrur av lyset om kvelden på barnas soverom.

OBS! Funker ikke med barn som skravler på kvelden. Med skravlete barn, prøv heller yoga, da er bablingen (litt) mindre forstyrrende.

På jobb - der det er hvilerom 

Morgenvariant

Kommer utslitt på jobb etter en dårlig natt? Klar for en arbeidsdag? Neppe. Klar for å meditere! Gå rett på hvilerommet, og meditér. Jeg lover deg at du blir mer effektiv. 

Ettermiddagsvariant 

Vanskelig å få meditert hjemme på ettermiddagen selv om partneren også er hjemme? Meditér på jobb før du drar hjem. Det vil gjøre det lettere å være sammen med barna når du kommer hjem.

 - eller hjemmekontor

Meditér i lunsjen. Eller når som helst når du merker produktiviteten din er dalende.

Nødløsning(er)

Med TVen som barnevakt

  

Carina Heimdal Waag

Ok