Prøvde lange meditasjoner på sommer-retrett: - Overrasket over hvor lett og sosialt det var

Lærer Cecilie Nygaard mediterte lenge for første gang på Young Retreat på Lundsholm i Sverige. Da tok noe tak, både i meditasjonen og i gruppa.

- Young Retreat var en veldig god måte å lære meditasjon på, sier 35-åringen fra Florø. - Det var en spennende og god start. Kursstedet ved innsjøen i Värmland er vakkert, og gjennom aktiviteter som volleyball og bading kom jeg tett innpå folk fra hele verden. Det var gøy.

 Særlig begynnergruppa gjorde inntrykk på Cecilie. På kort tid opplevde hun at gruppa ble veldig godt kjent. Midtveis i retretten koblet de seg på fellesprogrammet, og mediterte opp til tre timer sammenhengende. Det ga en tydelig god effekt:

 - Jeg var ikke helt klar over hvor sterkt det kan bli, og husker at jeg var emosjonell etterpå. Det overrasket meg på en god måte. Hva var det som tok tak? For meg var det ikke noe tydelig tema, men mer at jeg ble følelsesmessig preget uten at jeg kunne si helt hva det handlet om.

Verktøy i hverdagen 

Som lærer er Cecilie veldig tett på andre mennesker. Hun opplever at hun fikk et verktøy på Young Retreat, som hun har stor glede av i hverdagen.

 - Meditasjonen på ettermiddagen er veldig god å ha. Et eksempel er når jeg har elevsamtaler. Jeg kan sitte i flere timer på rad i én-til-én-samtaler. Det kan bli mange emosjonelle utbrudd fra elevene. Da er det ekstra godt å vite at jeg kan meditere når jeg kommer hjem. Det er en hjelp til å prosessere det jeg har møtt i løpet av dagen. I min jobb har jeg på en måte med meg ungdommene hjem hver dag.

Yoga og meditasjon 

Etter Young Retreat prøvde Cecilie ut en kombinert yoga- og meditasjonsretrett. Da erfarte hun hvor potent den kombinasjonen var. - Vi hadde gjort så mange pusteøvelser i yogaen og kommet i nærkontakt med kroppen. Det gjorde at det ble ekstra effektfullt å meditere etterpå.

 - Begge retrettene har vært ganske spesielle, konkluderer Cecilie. - Hvorfor ikke lage rom i programmet for å spille volleyball og ha leker på andre retretter? Aktivitetene gjør at man blir kjent på en annen måte. - Jeg skulle gjerne fått med meg flere Young Retreats, men nå har jeg altså passert 35, så da får jeg heller oppfordre de som kan til å få med seg denne erfaringen.

Kreative folk

Den siste kvelden på Young Retreat var det underholdning. - Det var mange fantastisk kreative folk, utrolig gøy. Det som sitter mest igjen var en ung tysk deltaker som drev med beat-boxing. Han var så bra at vi kunne danse med hele gjengen. Det var helt fantastisk å kunne danse under åpen himmel med mange nye venner etter å ha meditert sammen en hel uke.

Årets Young Retreat går 24.-31. juli