Økte utbyttet av meditasjonen: - Retrettene gir en ekstra dybde

Erik Hidle, rådgivende konsulent innenfor teknologi, bruker Acems retrett-tilbud aktivt for å ha et klart hode på jobb og godt humør hjemme.

- Jeg har svært stor nytte av meditasjonen i hverdagen, forteller Erik. - Hodet funker mye bedre. Jeg blir mer effektiv, takler stress, får bedre humør, og er generelt en triveligere person når jeg mediterer. Det kan jeg si på vegne av mine venner og familie, men som min egen refleksjon, legger han til.

Da han oppdaget Acems retrett-tilbud, åpnet det nye muligheter.

- Min første ukesretrett var den store internasjonale World Retreat i 2016. Det var en ekstra spennende opplevelse å dra til Spania, oppleve Pyreneene og treffe unge folk fra hele verden som mediterte.

Etter den erfaringen, var det ikke like fristende med retretter i det mindre eksotiske Norge eller Sverige, men i forbindelse med pandemien ble meditasjonen mer aktuell igjen.

Pandemien hjalp

- Plutselig ble det flere muligheter til å meditere hjemme. Jeg slapp å haste avgårde på jobb hver dag, og dermed var det lettere å komme inn i rytmen igjen. Den første sommeren hadde jeg muligheten til å ta litt ekstra fri, og da var det ikke så galt å bruke en uke på ungretrett. Det ga ordentlig mersmak.

- De to ungretrettene jeg har vært på har vært veldig positive opplevelser. Jeg har fått påfyll av kunnskap og motivasjon til meditasjonsprosesen. Det har vært deilig å komme vekk fra den vanlige hverdagen. Du får en dybde på retrett som du ikke får tak i under hverdagsmeditasjonene. De lange meditasjonene gjør at du kommer dypt inn i ditt eget sinn.

Erik nevner også det spesielle samværet som oppstår spontant på retrettene: - Du møter veldig mange trivelige unge mennesker. Og maten er som regel veldig bra, legger han til.

Bruke ressursene

Han begynte å meditere da han studerte til sivilingeniør innenfor data på NTNU i Trondheim.

- Jeg så en plakat, og begynte fordi jeg var opptatt av personlig utvikling og å få brukt ressursene mine bedre. Jeg merket fort at det var prestasjonsfremmende å ha et klart hode.

Acems fordypelsesretretter står på planen, men det er litt lenger frem: - Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med retrettene som har meditasjoner fra tre til seks timer. Det er svært god fordypning i det.

Nysgjerrig på kommunikasjon

- Kommunikasjonskurset er det neste jeg har tenkt å utforske. Det har jeg fått høre at mange synes er bra. Det at folk kommer tilbake flere ganger har gjort meg nysgjerrig. Det virker som kurset er så utviklende og effektivt at det gir mening å komme tilbake igjen og igjen. 

- Jeg ser for meg at det kan hjelpe deg til å bevisstgjøre ting som har vært ubevisst i relasjoner og kommunikasjon med andre. Jeg ser nytten i å få så mye klarhet og forståelse av hvordan andre oppfatter deg som mulig. Jeg har blinket meg ut mai neste år, og har ambisjon om å få det inn  i kalenderen, smiler Erik.

Ok