Yogaworkshop i tre timer, går det an?

«Jeg har fått mer kontakt med pusten min, og kjenner at jeg har mer rom for pust og større pustekapasitet enn jeg trodde», sier en av deltakerne på høstens første yogaworkshop.

Yogaworkshop på lørdager er et nytt tilbud som Norsk Yoga-skole startet opp i Oslo forrige semester. Tema varierer fra gang til gang, og Ingeborg som har gjort yoga hos oss i mange år sier dette efter tre timer med yoga:

«I workshopen får en mulighet til å gå litt dypere. Det er fint å fordype seg i noen øvelser og få større bevissthet på bestemte deler av yogaen, som i dag når det var pust. Det er spennende å bli kjent med sin egen pust, både slik den er og potensialet som finnes i den. Tre timer går utrolig fort», bemerker hun.

«Anne Thomte, som leder yogaworkshopene, er så entusiastisk og dyktig og har et blikk for oss alle, man kjenner seg sett. I Workshopen får vi det pedagogiske samtidig som det meditative er der. Det blir også en annen fellesskapsfølelse, ettersom vi får tid til å snakke sammen underveis og i kafeen etterpå.»

Iren har gått mye på treningsstudio før, men oppdager nå at yoga er mye mer virkningsfullt for henne. «Å være i øvelsene og å få den lille hvilen imellom hver øvelse, er utrolig effektfullt. Det kjennes fantastisk og givende både muskulært og i forhold til pusten. Det er avslappende og behagelig der og da, men virkningen er likevel at jeg blir både sterkere og smidigere. Jeg liker det å være i øvelsene, ikke bare gjøre dem, at man er til stede med hele sin oppmerksomhet» avslutter hun.

Noen av ordene som ble brukt i etterkant for å beskrive workshopen var langsomhet, stillhet og ro. Andre bemerket at opplevelsen av å ikke bare gjøre yoga, men å være yoga var ny. Det å kjenne på koblingen mellom pust og bevegelighet og å lære det å gi slipp i øvelsene. Det gir avspenning, tilfredshet og stillhet i sinnet.

 «Å bli bevisst min egen pust gjør at jeg lettere kan håndtere hverdagsstress» sier en deltaker i det han forsvinner ut i den hektiske lørdagshandelen.  I det han runder hushjørnet snur han seg og roper: «Når er neste gang?»

«Neste gang blir 18. november, kl 1200» ropes det tilbake i det han forsvinner inn i byens ståk og larm.

«Hva med hofter som et tema neste gang» spør Stine Pernille. «Ja, hvorfor ikke?» svarer Anne som liker en utfordring. «Det er mye spenninger og annet «grufs» som sitter i dette område.»

Så hjertelig velkommen neste gang til en spennende reise i eget og andres hoftepartier. Her kan vi utforske det som stenger og sperrer og forhåpentligvis øve på å gi litt slipp slik at du kan gå ut fra workshopen litt mykere og ledigere enn da du kom inn. Vi sees

  • Geir Warnes

    Kurslærer i Acem. Sivilingeniør og siviløkonom.

Ok