- Og et "mind-blowing" disko siste kvelden

Finn ut hva Vera og Jing gleder seg til på årets internasjonale sommerretrett

Mediterende fra hele verden kommer i sommer til Halvorsbøle på Den internasjonale sommerretretten for å utforske lange meditasjoner, gode samtaler og sosialt samvær med likesinnede.

Her er to av deltagerne som skal delta i år: Vera K. fra Tyskland og Jing Qian fra Australia. 

Vera K.

Oversetter og stenograf, lærte Acem-meditasjon i 2018

- Jeg bestemte meg for å melde meg på fordi jeg har savnet retrett-følelsen. 

Da jeg dro på min første Acem-retrett i 2018, hadde jeg nettopp lært teknikken og jeg likte umiddelbart den psykologiske innfallsvinkelen. Jeg likte også at alt som oppstår spontant i meditasjonen er ok. 

Det var fint å tilbringe en hel uke med mennesker som deler denne interessen. Og alt dette i Norge til en relativt billig penge!

I tillegg til en vanlig retrett har jeg også deltatt på én fordypelsesretrett og ett kommunikasjonskurs.

Hver retrett og hvert kurs var forskjellig, men de var alle intense og ga meg nye innsikter om meg selv. Og jeg møtte interessante og herlige mennesker.

Alt dette har vært viktig for meg. Jeg ville ikke vært foruten noen av disse erfaringene. 

I år håper jeg på å få nye perspektiver på mitt eget liv og øke min toleranse for det som er vanskelig. 

Jeg ser også frem til å møte gamle venner, nye mennesker og selvfølgelig, et "mind-blowing" disko den siste kvelden.  

Jing Qian 

Technical Writer, lærte Acem-meditasjon i 2021

Jeg ser frem til lange meditasjoner, å bli bedre kjent med meg selv og forstå mer av Acems metode. Jeg gleder meg også til å treffe andre Acem-mediterende.

Jeg har alltid tenkt at "en dag" skal jeg besøke Norge. Da jeg så informasjonen om sommerens retretter, tenkte jeg "hvorfor ikke nå?"

I fjor var vi i lockdown her i Melbourne og kunne ikke forlate hjemmet. Man vet ikke hvordan situasjonen er neste år, så jeg vil gripe sjansen nå.

Jeg hørte om Acem allerede i oktober 2010 da jeg bodde i Shanghai i Kina. Jeg leste e-bøker på Ipadden og kom over en kinesisk oversettelse av "Stillhetens psykologi".

Boken trigget min interesse for meditasjon og heldigvis skulle Acem snart holde et begynnerkurs i Xiamen en annen kinesisk by. Jeg meldte meg på. Dessverre ble kurset avlyst på grunn av politiske årsaker og Acems aktiviteter i Kina ble lagt ned.

Forsøket markerte starten på min meditasjonsreise. De neste 10 årene prøvde jeg flere ulike meditasjonsteknikker i Kina og i Australia. Etter at jeg flyttet til Australia i 2013, forsøkte jeg å finne Acem, for Acem hadde fortsatt en helt unik appell for meg, men det var ingen avdeling der.  

Men jeg fortsatte å motta Acems nyhetsbrev og da online-kurs ble tilgjengelig under pandemien, meldte jeg meg på begynnerkurset i februar 2021. 

Etter å ha lært meditasjon har jeg blitt mer aksepterende og generelt mer komfortabel med meg selv. Det er fundamentet for mine videre meditative utforskninger.

Jeg har aldri vært på en Acem-retrett før, men jeg var på en annen type meditasjonsretrett i Australia for 6 år siden. Jeg husker ikke alle detaljene, men jeg husker at jeg likte det og det hjalp meg med å takle en større hendelse i livet mitt.