Historien om en krangel

Det er onsdag kveld, de to barna har sovnet alt for sent, klokken nærmer seg 23.35 og begge foreldre er undersovet og på strekk.

Hun sitter med PC’n og han går demonstrativt rundt og rydder litt her og der, kjøkkenet må ryddes etter middagen, matpakker må lages, våte uteklær må henges opp, en bursdagspresang må pakkes innog det er piratdag i barnehagen i morgen, antrekket er ikke landet ennå…

Hun sier (lett irritert): Er du sur?

Han sier (irritert): Hvorfor rydder du ikke? Du bare går forbi alt rotet i trappen gang på gang! Jeg opplever at du bare lar ting skli og at du forventer at jeg skal gjøre det (han tenker: Jeg hater å rydde…)

Hun sier (irritert): Jeg forventer ikke at du skal gjøre det, jeg har bare ikke et problem med at det ligger der, jeg har andre prioriteringer akkurat nå, og siden alt annet i huset likevel flyter kan jeg ikke se noen grunn til at jeg skal rydde akkurat nå de tingene som irriterer deg. Hvorfor rydder du dem ikke selv, istedenfor å kreve at jeg skal gjøre det? Ikke fortell meg hva, hvor og når jeg må rydde! (Hun tenker: Han oppfører seg som moren min…! Så kjipt det er.)

Han sier (irritert): Du respekterer ikke meg, bidrar ikke til vårt fellesprosjekt når du bare sitter der med PC’n og jobber og ikke deltar i rydding og husarbeid. (han tenker: Jeg føler meg ensom og alene om husarbeidet og jeg føler meg avvist.Fordi det er så sent og hun er så sliten, vet at det ikke blir noe sex i kveld heller (selv om det er 5 dager siden sist. Da  jeg like gjerne bare ta denne krangelen helt ut, straffe henne litt, jeg har ikke noe å tape)

Hun sier (irritert): Men herregud!! Hvordan får du dette til å handle om at jeg ikke respekterer deg?! La meg være! (hun tenker: Jeg skjønner ikke hvorfor dette blir en så stor greie for ham. Kanskje handler det egentlig om at vi ikke har hatt sex på to dager (eller er det tre? Husker ikke..)

Han sier: (mer irritert og nå også sint): Dette er det verste med deg og trekkene du og søsknene dine har med dere fra oppveksten! Uspiselig er du når du er så trassig og barnslig! Det er aldri noe feil ved din oppførsel, du tar aldri selvkritikk og når du får feedback går du rett i forsvar og slenger ting rett tilbake! (han tenker: Jeg føler ikke at jeg kan stole på henne, hun er ikke der for oss, og jeg må ordne opp hele tiden. «Det skulle vært noen flere voksne her» – Dette minner meg om oppveksten min, jeg får følelsen av at jeg er helt alene i verden).

Hun (roper inne fra arbeidrommet): Ja, nå kan du bare drite i å få sex i kveld, ikke sjans, når jeg føler meg som jeg gjør nå, og jeg kommer i alle fall ikke til å rydde!

Produkter

Dyade 2015/01: Ensom eller tosom?

 

Relaterte artikler

Ok