Ledende franske medier anbefaler Acem-Meditasjon

"Testet og godkjent": Den franske dagsavisen Le Figaro oppfordrer leserne til å lære Acem-Meditasjon. Det internasjonale, Frankrike-baserte kvinnemagasinet Marie Claire skriver på sin side at med Acem-meditasjon får man til "en forbedring i vår introspektive sensitivitet, vår empati og vår oppfattelse av oss selv. Dette resulterer i bedre søvn og en riktigere håndtering av våre følelser".

Le Figaro er en av de to franske ledende dagsavisene, sammen med Le Monde. Avisens kvinne-seksjon beskriver nå 10 "testede og godkjente" nye aktiviteter som kan stå på listen over nyttårsforsetter. Fellesnevneren er: "Ta vare på deg selv, lytt til dine ønsker og føl deg mer Zen, bedre i form, bedre tilpass i kroppen din ...". Acem-meditasjon, beskrevet som "skandinavisk meditasjon", er nr. 2 i listen. Avisen sier at Acem-meditasjon er "Intet mystisk eller hellig: Formålet er å redusere stress-tilstander gjennom dyp avspenning, ved hjelp av gjentakelse av en lyd", og at den kombinerer "meditasjonsteknikker med psykologi og nevrovitenskap". Hele artikkelen ligger her.

Marie Claire skriver at "La méditation à la Norvégienne" blir populær fordi metoden er enkel å lære. Forfatteren understreker det ukontrollerte aspektet: Here bruker du sinnets egen rytme og er ikke avbrutt av instruktører eller apper. "Med Acem ... er formålet ikke tilbedelse, men ganske enkelt en bedre forståelse av hverdagen, våre relasjoner til andre og livet generelt." Artikkelen på fransk finner du her og på magasinets engelske nettside her.  

Lesere henvises til den franske Acem-nettsiden for mer informasjon.