Grunnkurs i Acem-meditasjon

Kurstype: Grunnkurs i Acem-meditasjon

Acem-meditasjon er lett å lære. Personlig instruksjon og veiledning sørger for at du får en god start. Gruppediskusjoner hjelper deg å takle begynnerutfordringer og å etablere meditasjonsvaner. Enkel meditasjonspsykologi gir økt forståelse av prosessen.

-> Hvordan mediterer du og hva kan det gi deg

-> Kommende grunnkurs

Grunnkurs i Acem-meditasjon

Påmelding

Kurset starter
Onsdag 31. januar 2018
Siste kursdag
Torsdag 8. mars 2018
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 20:30
Sted
Kursnummer
V18031
Velg riktig pris for deg

Finished

Grunnkurset består av fem møter, en kveld i uken. Du lærer:

  • Meditasjonsteknikken
  • Meditasjon for stressmestring
  • Meditasjon for selvutvikling
  • Nytt fra meditasjonsforskning
  • Hvordan bruke teknikken etter grunnkurset

For å få best utbytte av kurset, anbefales daglig meditasjon i kursperioden. Det trengs erfaring for å forstå teknikken og hvordan den virker. På gruppemøtene er drøftelsene basert på deltagernes erfaring med teknikken.

Acem-meditasjon gir avspenning og energi, og kan på lengre sikt bidra til personlig utvikling. Daglig meditasjon gir best effekt, men teknikken kan også praktiseres etter behov.

Antall deltagere på grunnkurset ligger vanligvis rundt 5-15 personer. Undervisningen veksler mellom veiledning i teknikken og innlegg om hvordan metoden virker. I løpet av kurset vil gruppen også prøve en lengre meditasjon sammen (60-90 min). Langmeditasjon forsterker utbyttet og forståelsen av Acem-meditasjon. Du trenger ikke ha med deg noe eller ha på deg spesielle klær, Acem-meditasjon utføres sittende i en stol.

Det finnes også grunnkurs som går over lørdag og søndag, samt helgekurs med overnatting. Om sommeren kan man også lære å meditere på retretter. Se kalenderen.

Boken Mer å hente - håndbok for brukere av Acem-meditasjon er inkludert i grunnkurset. På grunnkurset får du dessuten Stillhetens psykologi - Norges mest leste bok om meditasjon - til halv pris. 

Årsavgift i Acem ut kalenderåret er inkludert i kursavgiften (ut påfølgende kalenderår ved kurs som starter etter 15. august). 

Vil du vite mer før du melder deg på?

 

Kurset arrangeres av Folkeuniversitetet Øst (Oslo, Bærum, Follo, Romerike og Østfold)

Informasjon

Første møte er på Hvalstad skole kl. 1800. De øvrige møtene er på Asker Museum, kl 1830 - 2100. Kurskvelder 05.09., 12.09., 26.09., 10.10. og 01.11.18 (siste møtekveld er torsdag)

Kursledere

Fredrik Ruud

er utdannet geolog og har vært lektor. Fredrik har bred erfaring som kursleder. Kurslærer i Acem.


Liv Skancke Ruud

Utdannet lærer. Arbeidet med forebyggende rus-, vold- og mobbetiltak. Kurslærer i Acem