Acem forum - Vårt forhold til dyr

Kurstype: Acem Forum

Noen kjæler vi med. Noen beundrer vi og verner i vill natur. Noen jakter vi. Og noen oppdretter vi i fabrikklignende innretninger for å spise. Hvordan er det blitt slik? 

Acem forum - Vårt forhold til dyr

Påmelding

Dato
Torsdag 22. november 2018
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 20:00
Sted
Velg riktig pris for deg
Det er ikke påmelding for dette arrangementet.

I urtiden fantes verken kjæledyr eller dyreoppdrett. Få reflekterer over at mens det i dag bare finnes 80 000 giraffer i verden, er det 1.5 milliarder kyr; bare 200 000 ulver, men 400 millioner tamme hunder; 250 000 sjimpanser – men over syv milliarder av deres nære slektninger - mennesker. Mens vi tidligere levde side om side med andre dyr og betraktet oss selv som en av dem, har menneskene nå fullstendig tatt herredømmet over verden, og vi ser på oss selv som unike.

Det er vi som nå styrer de andre dyrenes levevilkår – både til de ville dyrene, kjæledyrene og selvfølgelig også dem vi oppdretter som føde. Med utgangspunkt i et kommende nummer av Dyade deler Eirik Jensen noen perspektiver om vårt forhold til dyr. Dessuten vil vi høre Lakseeventyr: Med joik, filosofi og fortellinger fra Sápmi og nordamerikanske urfolkstradisjoner vil joiker og lydkunstner Torgeir Vassvik og filosof Martin Lee Mueller undres over laksen, både den ville og oppdrettslaksen.

Torsdag 22. november kl 18:00 (meditasjon fra 17:00) Acem-huset, Sporveisgt 37, Oslo

 

Kurset arrangeres av Acem Norge

Informasjon

Vi holder en halvtimes fellesmeditasjon fra kl. 17.00. Du kan få kjøpt suppe i pausen før seminaret starter. Vi byr på te og frukt. Du kan betale med kort, Vipps eller kontanter.

Kursledere

Eirik Jensen

Advokat. Kurslærer i Acem. Redaktør i Dyade.