Acem forum - Vårt forhold til dyr

Kurstype: Acem Forum

Noen kjæler vi med. Noen beundrer vi og verner i vill natur. Noen jakter vi. Og noen oppdretter vi i fabrikklignende innretninger for å spise. Hvordan er det blitt slik? 

Acem forum - Vårt forhold til dyr

Påmelding

Dato
Torsdag 22. november 2018
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 20:00
Sted
Velg riktig pris for deg

Finished

I urtiden fantes verken kjæledyr eller dyreoppdrett. Få reflekterer over at mens det i dag bare finnes 80 000 giraffer i verden, er det 1.5 milliarder kyr; bare 200 000 ulver, men 400 millioner tamme hunder; 250 000 sjimpanser – men over syv milliarder av deres nære slektninger - mennesker. Mens vi tidligere levde side om side med andre dyr og betraktet oss selv som en av dem, har menneskene nå fullstendig tatt herredømmet over verden, og vi ser på oss selv som unike.

Det er vi som nå styrer de andre dyrenes levevilkår – både til de ville dyrene, kjæledyrene og selvfølgelig også dem vi oppdretter som føde. Eirik Jensen deler noen perspektiver om vårt forhold til dyr. Dessuten vil filosof Martin Lee Mueller undres over hvordan det er å være en laks, både den ville og oppdrettslaksen.

Torsdag 22. november 2018 kl 18:00 - kl 20:00 i Meditasjonshuset, Sporveisgaten 37, Oslo  

Eirik Jensen er advokat (H), magister i filosofi og medredaktør i Dyade. Redaktør for kommende temanummer i Dyade: «Vårt forhold til dyr».

Martin Lee Mueller har PhD i filosofi med avhandlingen «Being Salmon, Being Human. A Phenomenology of Story». Førsteamanuensis ved Steinerhøyskolen.

 

Kurset arrangeres av Acem Norge

Informasjon

Vi holder en halvtimes fellesmeditasjon fra kl. 17.00. Du kan få kjøpt suppe i pausen før seminaret starter. Vi byr på te og frukt. Du kan betale med kort, Vipps eller kontanter.

Kursledere

Eirik Jensen

Advokat. Kurslærer i Acem. Redaktør i Dyade.