Acem Forum: Livets Speil - om empati, partnervalg og selfies

Kurstype: Acem Forum

Hva skaper den gode samtale – hvordan kan vi være et fruktbart speil for andre? Livet er som en reise gjennom et uendelig speilkabinett, fra vi imiterer mor og far til vi som voksne gjennom personlige dialoger forsøker å forstå oss selv og andre. 

Acem Forum: Livets Speil - om empati, partnervalg og selfies

Kursfakta

Pris
Dato
Torsdag 27. september 2018
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 20:00
Sted

Betaling ved fremmøte.

Dette Acem Forum diskuterer en rekke av livets speil Speiling kan uttrykke selvopptatthet og narsissisme, men også søken etter refleksjon og selvinnsikt. Innlederne er Merete Lund Hetland (meditasjonslærer i Acem og professor i medisin) og Ole Gjems-Onstad (meditasjonslærer i Acem og professor i skatterett) som sammen har skrevet Dyade 1/18: ”Magiske speil – selfier, partnervalg og selvinnsikt.”

MeToo-kampanjen tar opp overdreven og upassende oppmerksomhet mellom mann og kvinne. Dyade og seminaret drøfter også smerten ved ikke å bli sett, ikke å bli speilet: Mennene ser meg ikke lenger. Bøkene til Vigdis Hjorth og Elena Ferrante diskuteres, og, stadig aktuelt i disse selfie- og Trump-tider, sunn vs usunn narsissisme eller med tittelen til Sandy Hotckiss bestselger: Why is it always about you. Hvilke absolutte grenser setter sanseapparatet for hva våre speil kan oppfatte, og hvor langt er vi fanget av de språk og de kulturer vi fødes inn i?

Onsdag 27. september kl 18:00 (meditasjon fra 17:00) Acem-huset, Sporveisgt 37, Oslo

 

Kurset arrangeres av Acem

Informasjon

Vi holder en halvtimes fellesmeditasjon fra kl. 17.00. Du kan få kjøpt suppe i pausen før seminaret starter. Vi byr på te og frukt. Du kan betale med kort, Vipps eller kontanter.

Kursledere

Merete Hetland

Født 1961. Overlege i giktsygdommer. Begyndte å meditere i 1980, har undervist i Acem-meditasjon siden 1983. Medlem av Acem Internationals faglige ledelse siden 2003.


Ole Gjems-Onstad

Meditasjonslærer i Acem.

Leder Acem International.

Professor i skatterett.