Acem Forum - AI og vi

Kurstype: Acem Forum

Kan vi bli glad i roboter? Kan maskiner lære seg empati? Vil den økende bruken av algoritmer i samfunnet gjøre det enda viktigere å kunne tenke "sakte"? Hvis en datamaskin kan få deg til å tro at den har bevissthet, har den det da? Kan dype nevrale nett tenke?

Acem Forum - AI og vi

Påmelding

Dato
Onsdag 25. september 2019
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 20:00
Sted
Velg riktig pris for deg

Finished

Denne kvelden byr på to foredrag.

"Kunstig intelligens — mellom frykten og framtidsdrømmene" og "Intelligente maskiner og emosjonelle mennesker".

Med ett snakker alle om kunstig intelligens. Det som blir sagt er som oftest enten utopisk eller dystopisk — enten overbevist om at teknologien vil kunne løse all verdens problemer, eller vettskremt for alle problemene den samme vil kunne skape. Arild Brandrud Næss som forsker på kunstig intelligens ved NTNU, vil i sitt foredrag forsøke å sette disse ytterpunktene i perspektiv.

Mens vi trodde at emosjonell mestring var forbeholdt mennesket, dukker begreper som kunstig emosjonell intelligens opp. Likevel, menneskets evne til å skape gode relasjoner, lytte og samarbeide er unike. Dette er kvaliteter som kan trenes opp og utvikles. Ellen Gravklev som er meditasjonslærer i Acem, vil i sitt foredrag se nærmere på hvordan Acem-meditasjon kan bidra til å utvikle denne type ferdigheter og hvorfor kreativitet, empati og selvinnsikt ser ut til å bli så verdifullt fremover.

 

Kurset arrangeres av Acem / Acem Ung

Informasjon

Vi holder en halvtimes fellesmeditasjon fra kl. 17.00. Du kan få kjøpt suppe i pausen før seminaret starter. Vi byr på te og frukt. Du kan betale med kort, Vipps eller kontanter.

Kursledere

Ellen Gravklev

Meditasjonslærer i Acem. Seniorrådgiver ved Universitetet i Oslo.


Arild Brandrud Næss

Moderator i Acem-meditasjon. Førsteamanuensis ved NTNU.